Kryddig falafel i pitabröd

Falafel

Hörrni, vad ska jag säga om det här receptet? Jag hoppas verkligen att ni vill provlaga den här falafeln, för den är verkligen god. Faktiskt den bästa jag nånsin ätit. Och det passar ju helt perfekt till den vegetariska tisdagen!

Falafel

  • 2 förpackningar, 760 g, kokta kikärter
  • 1 liten lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka koriander
  • 5 skivor inlagd jalapeno
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk flingsalt

Hacka löken och jalapenon och pressa vitlöken. Lägg ner alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en smet. Fukta händerna och forma till biffar eller runda små bullar. Stek i en rejäl skvätt olja i några minuter tills biffarna får fin yta.

Vitlökssås

  • 1 liten burk turkisk youghurt, 200 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Pressa ner vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar.

Servera med:

  • pitabröd
  • tomat
  • gurka
  • rödlök
  • salladsblad
  • citron
  • pepperoni

Lägg upp falafeln på ett stort fat. Skär skivor av tomat, gurka och rödlök och lägg tillsammans med salladsblad och rejäla klyftor citron på fatet. Det är jättegott med inlagd pepperoni till. Värm pitabröden och låt var och en fylla bröden med det de tycker bäst om.

Share on Facebook

Post to Twitter

Det här inlägget postades i Lunch, Varmrätter, Vegetariskt. Bokmärk permalänken.

12 svar till Kryddig falafel i pitabröd

  1. Rockabillybabe skriver:

    Måst bara kommenter; va LITE kokböcker du har, jag har o. ÄGER mera änn dej o. den passionen jag har lär du aldrig vinna över!!

    • Anna skriver:

      Va roligt för dig! Skoj att vi är många som tycker om matlagning.

    • anna h skriver:

      Tyckte det luktade bränt men nej he va avondjukon som lofta.

      Tja du må vinna tävlingen om flest kokböcker men flest vuxenpoäng i ödmjukhet får du nu inte.

      • RokkiBella skriver:

        jag skrev inte elakt men svaret du skrev var elakt!
        Men att vara elak åt andra å inte tåla poängen tyder helt enkelt på svaghet som brukar blomma upp när folk är avundsjuka – vilket kom fram i din Kommentar ”anna”, Växt upp ! :) God forts. på dagen!

        • Anna skriver:

          Den andra kommentaren ”anna” har jag inte skrivit, utan en av mina läsare.

  2. andréa skriver:

    Rockabillybabe, måst bara kommentera: vilken genomtänkt kommentar. förresten visste jag inte att matlagning är en tävling man kan vinna.

    • Anna skriver:

      Speciellt passion kan ju vara lite svår att mäta…

      • RokkiBella /Rockabillybabe skriver:

        INGEN har sakt att det är en tävling . elr har jag? :O
        Vad har ni för ångest? Var ni inte berädda att det finns en annan med som har den stora PASSIONEN VAD DET GÄLLER MATLAGNING SAMT BAKNING? å man behöver inte vara ELAK!

  3. anna skriver:

    Skall hela förpackningen innehåll i (alltså vätskan å)? Tror matberedaren håller på å ger upp :( Jag har hällt bort vätskan ur paketen så nu får jag tillsätta olja å vatten å pröva mej fram.
    Receptet fungerar ju utmärkt som mat åt småbarn som inte skall ha salt, bara lämna bort det ur smeten å salta på egen tallrik :)

    • Anna skriver:

      Nej, vätskan som kikärterna ligger i ska hällas bort och ärterna spolas av. Du kan späda med vatten och/eller olja. Men smeten ska vara fast, inte alls rinnig. Det är tydligen lite olika på olika kikärtsabrikat. Hoppas de blir bra i alla fall!

  4. RokkiBella /Rockabillybabe skriver:

    ”anna” tyckte det är ngn som inte kan skriva ens på sitt ev modersmål :D
    avondjukon va e he fösla?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>