Vasabladet Österbottens Tidning

Anna Örnberg: Naturlig inredning

 

En av vårens boknyheter på inredningsfronten är ”Naturlig inredning” av Anna Örnberg. Det stora trendordet för år 2012 är ”naturlig”. Material som trä, sten, linne, skinn, hampa, ull, grenar och stubbar dominerar. Miljön är enkel och ombonad, färgerna jordnära och dämpade. Återanvändning och ekologiskt tänk är här för att stanna.

 

 

Anna Örnberg är född 1963 och arbetar som frilansande formgivare och skribent. Hon har genom åren skrivit över 20 böcker om heminredning och hantverk, bl.a. har hon skrivit flera böcker om shabby chic-stilen som blivit riktiga succéer. Nu har hon alltså riktat in sig på den senaste stora trenden med naturmaterial i inredningen och jag ser fram emot att få ta del av hennes inredningstips på det temat. Jag har några av Örnbergs tidigare böcker och jag gillar hennes stil väldigt mycket. I de tidigare böckerna finns det många enkla gör-det-själv-projekt och den nya boken verkar bjuda på ett liknande upplägg. Det utlovas t.ex. tips på hur man kan skapa ett soffbord av en stubbe eller en lampfot av björkar. Boken utkommer i april och jag vågar nästan lova att jag kommer att lotta ut ett exemplar här på bloggen då. Så håll utkik efter det!

 

Källa: Semic


2 Comments on Anna Örnberg: Naturlig inredning

 1. Camilla
  31 januari, 2012 at 21:30 (3 år ago)

  Låter som en inspirerande bok det där så jag ser framemot utlottningen :)

  Svara
 2. Linda
  1 februari, 2012 at 18:59 (3 år ago)

  Låter ju som en trevlig bok!

  Vilka fina favoritsaker du har! Både ”dockan” och halsbandet. Bröllopssmyckena har ju en speciell plats i hjärtat. Kanske det blir ett inlägg om favoritprylen även på min blogg.. :) Vi ska se, gäller ju att välja ut en favoritsak då också..;)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>