Mattproblemen fortsätter

 

För några månader sedan kom jag plötsligt på att jag ville ha en matta under matsalsbordet i burspråket. Jag hittade en som jag tyckte mycket om, men färgen var kanske inte den bästa och så kändes den onödigt liten under 8-personers bordet. Den är i standardstorleken 160×230 cm.

 

 

Jag returnerade mattan och det är fortfarande tomt under bordet. Jag har försökt leta på nätet och hålla ögonen öppna efter en större matta, helst ca 200×300 cm, men det verkar nästintill omöjligt att hitta en så stor matta. Att den sen också ska falla mig i smaken och passa in färgmässigt gör det hela ännu svårare. Jag har hittat en matta som är 200×290 cm, men jag är inte säker på om jag gillar mönstret. Jag tycker också den ser ut att ha ganska lång lugg och det vill jag helst inte ha under ett matbord.

 

 

Jag har också sett en matta som är 170×240 cm (alltså bara 10 cm större åt vardera håll än mattan på första bilden). Även här är jag lite skeptisk till om jag gillar mönstret. Den är i alla fall i rätt material, det tunna och lätta viskosmaterialet som jag helst skulle vilja ha.

 

 

Här kommer ett collage på några andra mattor som också är i rätt storlek (200×290), men som ändå inte känns som ”rätt” matta. Det är förstås inte så lätt att skapa sig en trovärdig uppfattning enbart utgående från en bild på datorn, så egentligen borde jag väl beställa hem några av mattorna och prova hur det ser ut på riktigt.

 

 

Jag har också besökt de flesta möbel- och mattbutiker i stan, men där fanns det nästan inga mattor alls i den storleken. Och om det fanns så var det endera någon 800 euros matta eller en ryamatta. Ryamattor tycker jag inte verkar så praktiskt under ett matbord i en barnfamilj. Så nu undrar jag om ni har några tips på VAR jag ska söka för att hitta den perfekta mattan?

 

Bilder: Hobby-Hall och Ellos

Share on Facebook

Post to Twitter

Det här inlägget postades i Hemma hos oss, Matsal, Mattor. Bokmärk permalänken.

32 svar till Mattproblemen fortsätter

 1. Mikaela skriver:

  Den sista mattan i kollaget är jättefin (från ellos). Har själv tittat på den och skulle beställa hem den direkt om huset redan skulle vara i inredningsskick! Den skulle säkert passa bra under ert bord.

  • Anna-Lena skriver:

   Ja, den är verkligen lite speciell. Jag gillar att den är både grå och beige. Jag har lite svårt att föreställa mig hurdant material den är, borde kanske beställa hem den för att se den på riktigt.

 2. Ninette skriver:

  Ikeas Egeby är 200×300. Dom är enfärgade, men man kan själv måla mattor om man vill ha dom mönstrade, t ex så här: http://www.thehouseofsmiths.com/2011/04/chevron-painted-rug-from-ikea.html
  Vi har två såna där Egeby, en i matsalen och en i vardagsrummet och är jättenöjda. Dom är verkligen slittåliga och passar bra hos barnfamiljer. Tror dom kostade runt 100 euro styck eller nåt sånt.

 3. Lis-Britt skriver:

  Jag trodde du köpte den du hade hem i höstas. Den är helt klart bäst, har attityd och rätt storlek dessutom. Ta hem den igen :)

  • Anna-Lena skriver:

   På bilden ser mattans storlek helt ok ut, men om man ser burspråket i sin helhet så ser bordet ut som om det klamrar sig fast på en minimal ö (mattan alltså). Enligt en mattexpert på en av stadens mattaffärer var det helt uteslutet med en så liten matta till vårt bord…och jag håller nog lite med henne. Men jag gillar fortfarande den där mattan bäst av alla! Så vi får se nu, kanske hämtar jag hem den igen och bryr mig inte om storleken :-)

 4. Mary skriver:

  Kilands mattor,Jönköping.Jättesnygga stora mattor och till överkomliga priser.

 5. Inkku skriver:

  VM-Carpet har fina, inhemska mattor i storleken 200×300 cm. Har du kollat dem? Tex. deras Esmeralda eller Panama skulle sitta fint i grå/svart/beige kombination. Lycka till i sökandet! :D

 6. Malin skriver:

  Hejsan!
  Du har samma problem som jag förstår jag… Söker efter en matta till vårt kök som inte allt fastnar i och som är snygg, praktisk och inte så himla dyr. Känns helt omöjligt att hitta den, så förstår ditt problem med att hitta den ”rätta” mattan.
  Vintriga hälsningar MALIN

 7. Louise skriver:

  Jag håller med både dig och mattförsäljaren för vi har samma problem…en snygg matta men just så liten som hos er. Borde komma rejält ut på alla sidor tycker jag. Hoppas det kommer in något bra tips på mattförsäljare för svårt e det att hitta en som passar både i färg, mönster, storlek, material och pris! ;)

 8. Maria skriver:

  Beställ en i egen smak från petalaxmattan :) Vi beställde helvita plastmattor som är ganska lätta att torka av. Fast helvitt rekommenderar jag nog inte ändå.

 9. Anna-Lena skriver:

  Tusen tack för alla tips, jag ska definitivt kolla alla alternativ som ni skrivit! Det verkar vara många av er som har samma problem med att hitta passande mattor i rätt storlek!

 10. Camilla skriver:

  Härifrån kommer inte något tips heller då vi själva också har problem med mattval… Vi har inte problem med att hitta rätt storlek men med att ta beslut om vilken matta vi vill ha ;) Muffinsen i det tidigare inlägget ser ju för mumsiga ut, måste ta och testa dem någongång! Ha en skön helg!

 11. Maria skriver:

  Rekommenderar plastmatta! Har själv småbarn och plastmattan är det bästa alternativet för tillfället. Kolla in t.ex. Brita Sweden.

  • Anna-Lena skriver:

   Jo, i köket har vi plastmatta, men i matsalen vill jag ha en lite finare matta. Vi äter inte där dagligen, utan bara då vi har gäster. :-)

 12. Annette skriver:

  Viskosmattan du säger är rätt material ser ut att passa jättebra till dina färger . Har själv bara viskosmattor då dom är lätt tvättade ,(har hund) trevlig helg ,Nette

 13. Fru Tallund skriver:

  Anttila har en som är lite lik den där första du hade, men 200 x 290 cm och i viskos.

  http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=748180&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10063&categoryId=10508#

  (jobbigt lång länk, hoppas den funkar)

  • Anna-Lena skriver:

   Tack, den var verkligen snygg och skulle kunna passa här! Jag har inte sett den tidigare fast jag sökt genom halva internet :-) Konstigt bara att det står att den är grå men jag tycker den ser beige ut. Ska gå och kolla om den finns på Anttila i stan så får jag se hur den ser ut.

 14. Katarina skriver:

  Har du kollat in http://www.carpetvista.fi? Där har de mattor i alla storlekar och prisklasser.

  • Anna-Lena skriver:

   Nej, den sidan har jag inte sett tidigare. Ska genast kolla! Tack för tipset! :-)

 15. Karitah skriver:

  Jag hade samma problem men jag köpte två och lade ihop dem, men då bör det vara en matta utan tydlig kant och så att det fungerar med mönstret. Knyckte idéen från ett inredningsprogram på tv

  • Anna-Lena skriver:

   Jag har faktiskt hunnit tänka den tanken också. Så i nödfall om jag inte hittar någon annan matta så kanske jag gör så :-)

 16. Mattor skriver:

  Ullmans mattor har ett fantastiskt utbud!

 17. alegni skriver:

  kanske du kan köpa två mattor och sy ihop dem längs långsidorna. ;)
  du borde ha passat på att handla matta på anttila i helgen när de hade 40 % på alla mattor. jag köpte en. :)

  • Anna-Lena skriver:

   Typiskt, det erbjudandet missade jag. Men jag är inte säker på att det finns nån passande där heller, en del mattor finns bara i nätbutiken. Ska åka in och titta nån dag.

 18. Pingback: Trevlig midsommar! | Anna-Lena bloggar om inredning

 19. Pingback: Mattan | Anna-Lena bloggar om inredning

 20. Helena skriver:

  Var har du hittat matta nr två? Den med rombmönster? Har letat och letat efter något liknande som inte kostar skjortan.

  • Anna-Lena skriver:

   Den kommer från Ellos, men jag vet inte om den finns kvar där längre. Inlägget är över ett år gammalt, så den kan vara slut i nuläget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>